Finances

Com a diputat al Parlament Europeu rebo un sou mensual de 8.484 euros. Després de la deducció d’impostos el sou net és de 6.613 euros. A aquesta xifra cal deduir-hi també l’aportació que faig al partit i a la fundació, en aplicació de la nostra carta financera.

A més, rebo dietes diàries de 307 euros per cada dia que treballo al Parlament. Unes dietes destinades a cobrir els costos addicionals d’allotjament i àpats durant l’estada a Brussel·les i Estrasburg.

D’altra banda, comptem amb un pressupost per contractar personal de 24.164 euros mensuals. Amb aquests diners es paguen els sous i les contribucions socials dels meus tres assistents, dues de les quals treballen a Brussel·les i el tercer a Barcelona, i quan l’oficina compta amb estudiants amb pràctiques, el sou també surt d’aquest fons. D’aquesta línia pressupostària també en surten els costos de l’equip quan viatja a Estrasburg o en d’altres missions.

Com a eurodiputat, rebo mensualment 4.342 euros per cobrir les despeses generals que es desprenen de la meva tasca, incloent-hi, per exemple, el lloguer de l’oficina a Barcelona, la factura del meu telèfon i el del meu equip, material d’oficina, i altres. Semestralment, publico aquí el detall de les despeses generals de l’oficina.

El grup parlamentari Verds-ALE hem denunciat sovint que l’ús del reemborsament de la partida de despeses generals no és prou transparent. Per això, hem sol·licitat repetidament que es revisi la normativa. Però atès que no hi ha cap proposta de revisió del funcionament d’aquesta línia pressupostària, els Verds-ALE ens hem auto-imposat un ús transparent d’aquests fons, que han entrat en vigor a partir del 1 de juliol de 2017, i que inclouen, per exemple, retornar els diners no utilitzats al final del mandat. 

Finalment, tinc a la meva disposició un pressupost de 41.500 euros per utilitzar en el meu treball polític, per exemple, organitzant conferències i exposicions, o editant publicacions.