Terricabras, Solé i Tremosa pregunten a la Comissió si actuarà per frenar el discurs d’odi del PP contra els independentistes

Els eurodiputats Josep-Maria Terricabras, Jordi Solé i Ramon Tremosa, han preguntat aquest divendres al vicepresident primer de la Comissió Europea, Frans Timmermans, si actuarà per frenar el discurs d’odi del PP contra els independentistes.

La pregunta feia referència a les declaracions d’ahir del secretari general del Partit Popular espanyol, Pablo Casado, que, durant una roda de premsa, va afirmar que els independentistes catalans són “violents” i que “van pels carrers com a matons, colpejant els qui s’oposen als llaços grocs als carrers”.

Al text, els eurodiputats independentistes han recordat al comissari que, “tot i que en els últims anys el moviment a favor de la independència ha organitzat manifestacions on hi han assistit centenars de milers de ciutadans, no ha existit ni un sol cas de violència”. En aquest context, les paraules del líder del Partit Popular espanyol, consideren els diputats europeus, són “una clara estratègia per alimentar el nivell de confrontació a la societat catalana” i “representen un discurs d’odi contra els independentistes”.

És per això, que els eurodiputats demanen a la Comissió si considera que aquestes paraules “contribueixen a calmar les tensions i passar de la confrontació al diàleg, tal i com l’executiu comunitari va sol·licitar a tots els actors del conflicte català” i si prendrà mesures “per a prevenir aquest discurs d’odi dirigit als ciutadans escali la confrontació”.

També us pot interessar