Solé: “Els municipis republicans s’han d’implicar en la governança global dels reptes comuns”

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha organitzat aquest dissabte la jornada “Municipis republicans per una Europa més ambiciosa”, amb l’objectiu de “vincular la governança local amb la governança europea i global”.

“Els municipis republicans no són només els municipis que volem que siguin els pilars de la Catalunya Republicana, sinó també els municipis que governen en base als valors republicans i, per tant, s’impliquen en la governança global dels reptes comuns i urgents”, ha explicat Solé durant la jornada. Concretament, la governança municipal “ha de fer front a reptes com el canvi climàtic, la transició energètica, el desenvolupament sostenible i la lluita per comunitats humanes més cohesionades, més obertes i menys desiguals”.

I tot i que s’està avançant en alguns d’aquests reptes, ha lamentat Solé, n’hi ha d’altres que continuen agreujant-se. “Cada vegada tenim més desigualtats entre estats però també dins dels propis estats i de les nostres ciutats. Per això, hem de lluitar per tenir societats que treballin pel bé comú, el servei públic i la virtut republicana”, ha conclòs.

El candidat a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, per part seva, ha insistit que “Barcelona ha d’estar a primera fila en aquestes lluites, compartint objectius amb grans ciutats europees”. “Ara s’està decidint com Europa passa de ser un club d’estats a una República de ciutadans, una República de pobles i nacions. I en aquesta Europa les ciutats hi tindran un paper determinant”, ha afegit.La jornada també ha servit per acollir la presentació de l’estudi “L’agenda urbana de la Unió Europea i de Catalunya”

També us pot interessar