Solé denuncia a Estrasburg la “doble moral” de la UE en matèria de drets humans i democràcia

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) opina que és incoherent que la Unió Europea (UE) exigeixi democràcia i respecte pels drets humans a l’exterior quan, dins de les seves fronteres, hi ha un Estat membre com Espanya que reprimeix una votació amb violència policial.

L’Eurocambra ha acollit avui la presentació de l’informe anual sobre drets humans i democràcia al món l’any 2017 i  ha debatut sobre la política que ha de seguir UE respecte a aquests temes. L’eurodiputat d’ERC Jordi Solé, que ha intervingut durant el debat, ha volgut aprofitar l’ocasió per denunciar la manca de credibilitat de la UE en aquest àmbit. Per Solé, “si no existeix una coherència entre el que fem a casa i el que demanem a l’exterior, estem limitant la nostra capacitat d’aconseguir cap canvi al món”.

Solé ha recordat que, l’any 2017, Espanya, un Estat membre de la UE, “va utilitzar la violència policial contra ciutadans pacífics per intentar aturar una votació democràtica”. L’eurodiputat republicà ha afegit que, després del referèndum, aquest Estat membre“ha seguit vulnerant els drets fonamentals i, a hores d’ara, té presos polítics en els seus centres penitenciaris”. Davant d’aquesta situació, “Europa va mirar cap a un altre costat en comptes d’intentar preservar els drets fonamentals i els valors fundacionals de la UE”, ha lamentatSolé.

Per tot això, el republicà ha destacat que “és important per la UE i per la credibilitat de la seva política exterior, que no s’utilitzin dobles morals en matèria de democràcia i drets humans”.

També us pot interessar