Solé demana a Mogherini més transparència en els fons europeus destinats a l’escolarització dels nens refugiats sirians

Dimecres, 5 d’abril de 2017

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha enviat aquest dimecres una carta a la cap de la diplomàcia europea, Federica Mogherini, i els comissaris europeus de Veïnatge i Ampliació, Johannes Hahn, i d’Ajuda Humanitària, Christos Stylianides, en què demana augmentar la transparència en l’enviament de fons europeus a la regió per facilitar l’escolarització dels nens refugiats sirians en els països veïns.

L’enviament de la carta -que ha estat signada per una trentena d’eurodiputats dels grups de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates (S&D), l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE), els Verds/Aliança Lliure Europea (Verds/ALE), i l’Esquerra Unida Europea-Esquerra Verda Nòrdica (GUE-NGL)- coincideix amb la conferència internacional sobre Síria que se celebra avui a Brussel·les i té l’objectiu de buscar una solució al conflicte, i accelerar el desemborsament de l’ajuda promesa ara fa un any a la conferència de Londres.

‘A Síria i als països veïns, el suport financer de la Unió Europea per a l’educació ha estat fonamental per ajudar els nens que han hagut d’abandonar l’escola a causa de la guerra. Com a principal donant, la UE ha fet una inversió estratègica en els nens i les nenes de Síria, el seu futur, i el futur de la regió. Però no hem assolit el compromís que vam prendre a la conferència de Londres de donar a tots els nens sirians una educació de qualitat en aquest any escolar‘, lamenta Solé a la carta, alhora que recorda que a Jordània, el Líban i Turquia, almenys mig milió de nens sirians encara no reben cap tipus d’educació.

Segons l’ONG Human Rights Watch, ‘és gairebé impossible determinar el nivell o l’eficàcia de l’ajuda de la UE per a l’educació de nens sirians a la regió, ni el grau en què els fons estan abordant les principals barreres a l’educació’. Per això Solé demana més transparència en els fons europeus destinats a ajuda humanitària i desenvolupament que s’envien a la zona: ‘Cal detectar i corregir els problemes que impedeixen que els nens i les nenes vagin a l’escola. I no és només una qüestió de donar més diners, sinó de com es gasten’.

També us pot interessar