Solé celebra que el Parlament Europeu hagi aprovat noves mesures per fer front a l’evasió fiscal

El Parlament Europeu ha donat suport a un informe en què s’estableixen noves mesures per fer front a l’evasió fiscal i als delictes financers. L’informe ha estat realitzat per la Comissió d’Investigació contra el blanqueig de capitals i l’evasió fiscal, creada a partir dels escàndols com els Papers de Panamà o Luxleaks i de la qual és membre l’eurodiputat Jordi Solé.

Durant el debat al Parlament Europeu, Jordi Solé ha celebrat l’aprovació de l’informe: “El Grup Verds / ALE estem totalment compromesos amb la justícia fiscal i la lluita contra l’evasió i l’elusió d’impostos i, per tant, considerem que aquest informe és bàsicament un informe positiu”. No obstant, l’eurodiputat adverteix que “Malgrat el compromís del Parlament, la realitat és que encara cal treballar molt per aconseguir sistemes fiscals justos i transparents a tota la UE”.

Exemplificant els reptes que encara planteja l’evasió fiscal a la Unió Europea, ha denunciat que la realitat europea està molt lluny de ser la desitjable. Assenyalant, que “aquesta realitat defectuosa es manifesta, per exemple, en el fet que els estats membres facilitin una planificació fiscal agressiva o estableixin plans que els converteixin immediatament en paradisos fiscals”“També n’és un exemple la manca de voluntat política de molts estats membres per complir legislació fiscal fonamental, com ara la base imposable consolidada comuna, la fiscalitat dels serveis digitals o la presentació d’informes per països”, ha afegit l’eurodiputat Solé.

Apel·lant a la responsabilitat de les institucions europees, Jordi Solé ha acabat el seu discurs manifestant que “Necessitem resultats en aquestes qüestions essencials. Hem d’evitar la regla de la unanimitat al Consell i avançar cap a la majoria qualificada i, finalment, involucrar aquest Parlament no com a opinador, sinó com a colegislador”.

L’informe també demana una major cooperació entre les autoritats nacionals per fer front a l’evasió fiscal i suggereix la creació d’un organisme de vigilància de la UE contra el blanqueig de capitals.

També us pot interessar