Solé al Parlament Europeu: ‘Hem de mantenir les portes i les ments d’Europa obertes als refugiats’

Dimarts, 4 d’abril de 2017

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dimarts davant del ple del Parlament Europeu que Europa ‘ha de mantenir les portes i les ments obertes als refugiats’.

‘La Unió Europea ha de guanyar credibilitat en el debat sobre refugiats. Una credibilitat avui tocada per un enfocament excessiu en la seguretat; per un acord entre els estats membre i Turquia al límit del dret internacional; pel rebuig d’alguns estats a les quotes de reassentament; i per la vergonya que el Mediterrani sigui la major fossa marina del món’, ha lamentat Solé davant del ple d’Estrasburg durant el debat sobre la gestió dels fluxos de migrants i refugiats.

Davant els desplaçaments massius de persones que fugen de crims contra la humanitat, de desigualtats aclaparadores, i dels efectes del canvi climàtic, Solé ha proposat que la resposta de la Unió Europea sigui, d’una banda, dirigir l’acció exterior a atacar les arrels de les injustícies i dels conflictes i, de l’altra, acollir refugiats i migrants.

‘Jo procedeixo d’un país europeu, Catalunya, on el passat mes de febrer 160.000 persones van sortir al carrer per reclamar poder acollir refugiats sota el lema “Casa nostra és casa vostra”. Aquesta és l’Europa solidària i responsable que ha de derrotar l’Europa dels murs’, ha conclòs.

També us pot interessar