Solé a Mogherini: “La UE no ha d’oblidar que el conflicte a Síria va començar quan Assad va oprimir brutalment manifestants pacífics que reclamaven democràcia i llibertat”

Dimarts, 16 de maig de 2017

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha participat aquest dimarts en el debat al plenari del Parlament Europeu sobre com donar suport la fi de la guerra a Síria. En la seva intervenció, Solé ha demanat que, en la recerca d’un solució política duradora a aquest sagnant conflicte, la Unió Europea no oblidi “que el conflicte a Síria va començar quan Assad va oprimir brutalment manifestacions pacífiques de persones comunes que només reclamaven democràcia i llibertat pel seu país”.

“Més tard, el conflicte es va complicar -amb moltes fraccions des de l’interior i des de l’exterior tractant d’aprofitar el caos i la guerra-, però al principi, el que va encendre aquest terrible conflicte, va ser la reacció criminal del règim d’Assad. La UE sempre ha d’estar al costat de qui vol honorar els desitjos de llibertat dels qui van ser reprimits al 2011 i encara ho són avui”, ha afegit Solé.

En el debat amb la cap de la diplomàcia europea, Federica Mogherini, Solé ha demanat a la Unió Europea que treballi perquè els crims contra la humanitat comesos pel règim d’Assad i els seus aliats, i per altres grups armats no estatals, no quedin impunes. “És indispensable crear un tribunal de crims de guerra sirià per tal de fer justícia, i reforçar la justícia universal”, ha conclòs l’eurodiputat.

També us pot interessar