Solé a Juncker: “Vagi a parlar de valors europeus amb els presos polítics”

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha suggerit aquest dimecres al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, que vagi a parlar de valors europeus amb els presos polítics catalans.

En la intervenció durant el debat sobre l’Estat de la Unió al plenari d’Estrasburg, Solé li ha agraït a Juncker la seva defensa dels valors europeus i li ha proposat: “Vagi a Catalunya i visiti els 9 presos polítics, entre els quals hi ha dos eurodiputats, tal com va fer un grup d’eurodiputats divendres passat. Vagi a parlar amb ells sobre els valors i principis fundadors de la Unió Europea”.

“I després d’haver discutit amb ells, pregunti’s per què aquestes persones democràtiques, pacífiques i pro-europees estan a la presó. Pregunti’s si el fet de tenir polítics i líders de la societat civil a la presó durant gairebé un any i sense judici, sobre la base d’acusacions falses, només per haver organitzat un referèndum, només per haver implementat un mandat democràtic, està en línia amb aquests valors europeus”, ha afegit l’eurodiputat d’Esquerra Republicana.

Solé també li ha explicat a Juncker que ahir, més d’un milió de ciutadans van sortir als carrers de Barcelona, un cop més, per reclamar els drets democràtics. “Gent que malgrat sentir-se oblidada per les institucions europees segueixen convençudes que Europa ha de ser part de la solució”, ha conclòs.

També us pot interessar