Serra, Jordi. Imatge recuperada de calderi.cat

Jordi Solé

@jordisolef

Sóc diputat d’Esquerra Republicana al Parlament Europeu

Vaig néixer a Caldes de Montbui l’any 1976, on també hi he viscut la major part de la meva vida i n’he sigut alcalde durant 12 anys. Estic casat i tinc dues filles. Sóc llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona, i tinc un màster en estudis europeus de la Universitat Europea Viadrina de Frankfurt Oder, Alemanya. 

Del 2002 al 2007, vaig treballar a Brussel·les i Estrasburg com a assessor dels eurodiputats d’Esquerra Republicana, partit on milito des del 2003. 

El maig del 2007 vaig ser escollit Alcalde de Caldes de Montbui, càrrec que vaig exercir durant tres legislatures consecutives, fins el juny del 2019. 

L’any 2011 vaig assumir la responsabilitat de les relacions internacionals a l’executiva nacional d’Esquerra Republicana i al 2012, em vaig convertir en el secretari general de l’Aliança Lliure Europea.

L’any 2012 vaig ser escollit diputat al Parlament de Catalunya, on vaig ser president de la Comissió d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació al Desenvolupament, fins l’any 2015. El 2016 vaig entrar al Govern de la Generalitat de Catalunya com a secretari d’Afers Exteriors i Unió Europea a la conselleria d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.

Des del gener de 2017 al juny del 2019 vaig ser diputat del Parlament Europeu del grup Verds- ALE. A la passada legislatura vaig ser membre de la Comissió d’Afers Exteriors, la Comissió de Pressupostos, i la Delegació a la Comissió Parlamentària Mixta UE-Turquia, a més de membre suplent de la Comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere, la Subcomissió de Drets Humans, la Comissió d’Investigació encarregada d’examinar les al·legacions d’infracció i de mala administració en l’aplicació del dret de la Unió en relació amb el blanqueig de capitals i l’elusió i l’evasió fiscals -coneguda com a Comissió dels Papers de Panamà-, i la Delegació a l’Assemblea Parlamentària de la Unió Per la Mediterrània. 

Al juliol del 2020 em vaig tornar a incorporar al Parlament Europeu com a eurodiputat. En la present legislatura, sóc membre titular de la Comissió d’Exteriors i la Subcomissió de Drets Humans, i suplent a la Comissió d’Indústria, Recerca i Energia. També sóc membre titular de la Delegació per a les relacions amb el Magreb, la Delegació a l’Assemblea Parlamentària de la Unió per al Mediterrani, i membre suplent a la Delegació per a les relacions amb la Xina.