Esquerra troba insuficient la resolució que l’Eurocambra ha votat en condemna de l’ús desproporcionat de la força en manifestacions pacífiques

Esquerra Republicana de Catalunya ha votat aquest dijous en contra de la resolució impulsada per l’EPP amb el suport d’ECR i ALDE de condemna de l’ús desproporcionat de la força en manifestacions polítiques. Encara que els eurodiputats Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han manifestat que defensen absolutament el dret a la manifestació pacífica, consideren que la resolució era insuficient per diversos motius.

“El nostre grup polític, Els Verds-ALE, havia introduït una esmena que feia una condemna explícita a la repressió violenta exercida per les autoritats policials durant l’1 d’Octubre a Catalunya o en les manifestacions a França, i denunciava l’adopció de lleis restrictives de la llibertat de manifestació en països com com França, Romania o Polònia, però que no ha rebut el suport dels grups majoritaris a l’Eurocambra”, ha lamentat Solé.

La resolució votada al plenari, a més, legitimava la restricció de la manifestació pacífica per, entre d’altres motius, protegir la integritat territorial. “Legitimar la violència policial en defensa de la integritat territorial és injustificable i posa en risc l’exercici del dret dels ciutadans”, ha alertat Terricabras.

Finalment, els eurodiputats lamenten que el text “no ha incorporat la voluntat d’impulsar una iniciativa europea contra l’ús de les anomenades “armes menys letals”, com havia impulsat el grup dels Verds”.

“Davant la incapacitat de l’Eurocambra d’adoptar posicions valentes i compromeses amb els valors de la UE, els eurodiputats d’Esquerra Republicana de Catalunya seguirem treballant per garantir el dret fonamental dels ciutadans a manifestar-se pacíficament i condemnant aquelles conductes violentes i repressives que intentin impedir-ho”, han conclòs.

També us pot interessar