Esquerra Republicana trasllada al Parlament Europeu el conflicte dels estibadors per aturar el Decret Llei del PP ‘que precaritza el sector’

Dijous, 2 de març de 2017

Un grup d’estibadors del Port de Barcelona ha traslladat aquest dijous al Parlament Europeu les seves reclamacions, de la mà dels eurodiputats d’Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé.

‘Volem ajudar a aturar el Decret Llei del govern espanyol que precaritza el sector de l’estiba. I ara hi ha la possibilitat de bloquejar-lo al Congrés i crear una majoria alternativa al PP, que permeti reiniciar el diàleg entre el govern, la patronal i els sindicats per arribar a una solució que permeti respectar la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sense anar innecessàriament més enllà’, ha declarat a la premsa l’eurodiputat Jordi Solé.

Per la seva part, Terricabras ha dit que ‘més enllà de la voluntat d’acatar la sentència del TJUE, aquest decret pretén reduir els costos dels operadors portuaris i es traduirà en acomiadaments, temporalitat i precarietat laboral’.

Després que l’any 2014 el TJUE dictés una sentència que reclamava que es liberalitzés la contractació al sector de l’estiba, el govern espanyol va aprovar divendres passat un Decret Llei que ara el Congrés té 30 dies per convalidar. El sector dels estibadors reclama que no s’aprofiti aquest Decret Llei per rebaixar les condicions laborals al Port.

‘Després de la sentència del TJUE, cal modificar la llei espanyola però farem tots els esforços per aturar aquest decret en la forma que s’ha presentat. Un decret que transforma un model estable i productiu en un model temporal i precari’, ha explicat el representant sindical Gabriel Jiménez-Pulido.

Durant la visita al Parlament Europeu, els estibadors han mantingut una reunió amb un grup d’eurodiputats espanyols (de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates; l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa; els Els Verds/Aliança Lliure Europea; i l’ Esquerra Unida Europea-Esquerra Verda Nòrdica)- que aquesta tarda presentaran una pregunta conjunta a la Comissió Europea. També s’han reunit amb la presidenta de la Comissió de Transports del Parlament Europeu, la diputada francesa Karima Delli, que ha mostrat interès a seguir de prop la qüestió. ‘Estem molt contents amb el resultat de les reunions i estem segurs que sumaran per resoldre el conflicte’, ha afirmat Jiménez-Pulido.

També us pot interessar