Esquerra Republicana convida el comissari europeu de Migració a visitar els CIE de l’Estat, “que no respecten la dignitat humana”

Dijous, 8 de juny de 2017

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras, han enviat aquest dijous una carta al comissari de Migració, Interior i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, convidant-lo a visitar els Centres d’Internament d’Estrangers de l’estat espanyol, “que no respecten la dignitat humana”.

La carta arriba tot just una setmana després que el comissari es comprometés amb els eurodiputats republicans –en resposta a una pregunta parlamentària- a reconsiderar els fons  europeus que rep l’estat espanyol per acollir refugiats si constatava que els CIE no respecten els drets fonamentals dels interns.

“Si es justifiquessin prou les denúncies d’ús indegut de fons europeus, la Comissió no dubtarà a prendre les mesures processals necessàries”,havia dit  llavors Avramopoulos en referència a la partida de què disposa el govern espanyol per a acollir refugiats.

“Ens veiem, doncs, obligats a mostrar-li evidències d’aquestes denúncies i proporcionar-li assistència si la Comissió vol recollir les seves pròpies proves”, han dit els eurodiputats a la carta. En concret, els eurodiputats han fet referència a les denúncies de tres ONG de gran prestigi, especialitzades en aquest camp i que han denunciat la “violació dels drets humans i la dignitat humana en els centres de detenció durant anys”.

La Fundació Migra Studium certifica en el seu últim informe que al CIE de Barcelona, ​​es vulneren els drets dels menors d’edat i d’interns amb perfils vulnerables, com els que tenen problemes de salut mental; SOS Racisme denuncia que la falta d’atenció mèdica i roba d’abric pels interns al CIE d’Aluche, a Madrid, va comportar la mort d’un dels interns, que els tribunals espanyols han admès que s’hauria pogut evitar; i Amnistia Internacional identifica fins a vuit tipus específics de violacions de drets humans en els centres de Ceuta i Melilla.

Dels informes de les ONG, doncs, s’han desprèn que “els centres de detenció d’immigrants a Espanya són, de fet, presons on no es respecta la dignitat humana”, denuncien els eurodiputats.

Per això, Terricabras i Solé celebren que la Comissió estigui disposada a prendre les mesures apropiades si, tal i com denuncien les ONG, es proven aquests gravíssimes violacions a la dignitat humana.

També us pot interessar