Esquerra insta la Comissió perquè es pronunciï sobre el veto de la Junta Electoral als mitjans públics catalans

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras, han presentat una pregunta escrita a la Comissió Europea en relació amb la resolució de la Junta Electoral Provincial de Barcelona, que prohibeix als mitjans de comunicació públics catalans utilitzar determinades expressions, com ara “Exiliats” o “Presos Polítics”.

L’objectiu de la pregunta parlamentària és “seguir denunciant a Europa les vulneracions de drets fonamentals que s’estan produïnt a Catalunya i demanar a les institucions europees que no mirin cap a un altre costat”, ha explicat Jordi Solé.

Per la seva part, Terricabras ha criticat la decisió de la Junta Electoral. “Prohibir parlar de presos polítics és absolutament partidista: és alinear-se amb els que afirmen que no n’hi ha”, ha dit.

En el text dirigit a la Comissió, els eurodiputats han fet referència a l’article 10 del Conveni Europeu de Drets Humans i a l’article 11 de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea, que emparen el dret a la llibertat d’expressió i d’informació i a l’article 10.1 de la Directiva de serveis de comunicació audiovisual, que prohibeix qualsevol ingerència dels estats en el contingut emès pels mitjans.

D’acord amb aquesta legislació i apel·lant al dret fonamental de llibertat d’expressió i d’informació, els eurodiputats han preguntat a la Comissió:

1. És la Comissió conscient d’aquests fets?
2. Considera la Comissió que les pràctiques esmentades s’adeqüen a la legislació europea i concretament, a l’article 10.1 de la Directiva 2010/13/UE?

També us pot interessar