Els eurodiputats d’Esquerra Republicana traslladen a la Comissió Europea les pressions a revistes científiques perquè acadèmics catalans no hi publiquin

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Jordi Solé i Diana Riba, han presentat una pregunta escrita a la Comissió Europea sobre l’assetjament acadèmic que pateixen alguns investigadors catalans, informació que van rebel·lar els mitjans ARA i Nació Digital.

Els eurodiputats exposen a la Comissió Europea com entitats com “Foro de Profesores” intenten impedir que es publiquin els treballs dels investigadors a revistes internacionals al·legant un biaix ideològic, així com els seus vincles personals amb entitats, partits o organismes del govern català. Jordi Solé recorda que “pràctiques d’aquest tipus contravenen la llibertat acadèmica i de càtedra, que és un dels principis fonamentals de la Unió i de l’Espai Europeu de Recerca ”.

En concret, els eurodiputats pregunten a la Comissió sobre aquesta incompatibilitat, i sobre quines són les seves recomanacions i mecanismes de vigilància per garantir la llibertat acadèmica.

També us pot interessar