Esquerra Republicana denuncia a la Comissió Europea el discurs antisemita de l’acte feixista de Madrid

Els eurodiputats per Esquerra Republicana Jordi Solé i Diana Riba han presentat aquest dimecres una pregunta escrita a la Comissió Europea arran de l’acte d’homenatge a la División Azul, la unitat militar que el dictador Franco va enviar a Rússia durant la Segona Guerra Mundial en suport de Hitler, diumenge passat a Madrid.

A l’acte hi van assistir unes 300 persones que van exhibir símbols, banderes, cançons i salutacions nazis i neofeixistes, incloent-hi l’esvàstica. Hi va intervenir una jove amb camisa falangista, i un sacerdot que també va oficiar un acte religiós, i l’advocat d’un dels assassins de la matança d’Atocha de 1977, on els feixistes van executar a cinc advocats laboralistes.

Ha quedat documentat en els mitjans de comunicació que, durant l’acte, es va dir textualment: “És la nostra suprema obligació lluitar per Espanya, lluitar per Europa, ara feble i liquidada per l’enemic. L’enemic sempre serà el mateix, encara que amb diferents màscares: el jueu. […] El jueu és el culpable i la División Azul va lluitar per això”.

Per tot això, i a la llum de la legislació europea, i especialment de la decisió marc 2008/913 / JAI, els eurodiputats republicans demanen a la Comissió si creu “que un acte on s’enalteix el feixisme i es llancen proclames antisemites, ha de ser autoritzat en un estat membre de la Unió Europea, o hauria ser perseguit pel dret penal”.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!