Esquerra promou dues preguntes a la CE sobre la contaminació ambiental de la petroquímica de Tarragona

La diputada i candidata d’ERC per Tarragona al Parlament, Raquel Sans Guerra, i l’eurodiputat Jordi Solé, han explicat aquest divendres a Tarragona dues preguntes parlamentàries que promouen davant la Comissió Europea com a conseqüència del greu accident d’Iqoxe del gener de 2020 i de la preocupació social entre la població del Camp de Tarragona pel control ambiental del complex petroquímic.
 

Esquerra – a través dels seus dos eurodiputats, Jordi Solé i Diana Riba- s’adreça a la Comissió Europea amb dues peticions: una referida a l’ampliació dels controls ambientals i l’altra a l’actualització de la directiva sobre riscos en indústries químiques. A la primera pregunta, proposa actualitzar la directiva europea coneguda com a Seveso III, que regula els riscos d’accidents greus en indústries químiques. A la segona, demana ampliar els compostos volàtils a controlar i regular. També proposa un control des de la Unió Europea sobre els sistemes instal·lats i sobre els serveis d’inspecció.
 
Raquel Sans i Jordi Solé, que avui a Tarragona s’han reunit amb diverses institucions i entitats, han comparegut davant la premsa per explicar les seves expectatives sobre aquestes peticions a la Unió Europea.

Raquel Sans, que també forma part de la Comissió creada al Parlament de Catalunya arran de l’accident de Tarragona, vol visualitzar que les normatives europees existents se centren en les indústries químiques de manera unitària, i caldria donar cobertura normativa a casos com el del complex de Tarragona, on s’hi aplega un conjunt d’indústries, de manera que es multiplica el número de substàncies que intervenen, i amb el factor afegit que, en un radi de tan sols 10 km al voltant de la zona petroquímica de Tarragona, hi viuen més de 350.000 persones. Una població que demana garanties de seguretat i el màxim control possible sobre les emissions contaminants i els efectes que puguin ocasionar.

Solé també s’ha reunit amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona, la Plataforma Cel Net, i l’ONG per la Conservació de la Natura, la fauna i la flora GEPEC. A més, també ha aprofitat la visita per conèixer de prop el problema dels microplàstics de la platja de La Pineda de la mà de l’ONG Good Karma Projects.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!