La Plataforma de Diàleg UE-Catalunya es reuneix a Berlín amb el president a l’exili, Carles Puigdemont

Una delegació de la Plataforma de Diàleg UE-Catalunya ha viatjat fins a Berlín per reunir-se amb el President de Catalunya a l’exili, Carles Puigdemont. Els membres que han assistit a aquesta missió han sigut les eurodiputades Lynn Boylan (Irlanda), Bodil Valero (Suècia) i Ana Miranda (Galícia) i els eurodiputats catalans Ramon Tremosa, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé.

Durant la roda de premsa, que s’ha dut terme després de dues hores de trobada amb el president Carles Puigdemont, els membres de la plataforma han celebrat l’elecció del nou president a Catalunya, Quim Torra. Valero ha explicat que aquesta nova situació “és una gran oportunitat per establir el diàleg que hem defensat des del primer moment”. No obstant això, ha advertit que “per establir un diàleg constructiu, és important alliberar tots els presos polítics tancats injustament en presons espanyoles i acabar amb el 155 a Catalunya”.

D’altra banda, Lynn Boylan ha demanat a les institucions de la UE “que compleixin el seu paper de guardians dels tractats de la UE i els drets fonamentals dels ciutadans” i ha exigit “un gest de responsabilitat a favor d’impulsar el diàleg entre ambdues parts per trobar una solució”.

L’eurodiputada gallega, Ana Miranda, ha explicat que “el rebuig del Poder Judicial belga de l’extradició dels ex consellers catalans Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig, planteja seriosos dubtes sobre la consistència dels procediments judicials contra els líders independentistes catalans”. Per tot això, Miranda ha fet una contundent crida al diàleg i ha demanat al Govern espanyol que acabi “amb una repressió que no contribueix a resoldre el conflicte ans al contrari, a enquistar-lo” i l’ha emplaçat a “seure a la taula de negociació”.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!