Jordi Solé: “La lluita contra el terrorisme no pot ser una excusa per a retallar drets i llibertats”

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana, Jordi Solé, ha manifestat aquest diumenge que el “terrorisme s’ha d’afrontar des de la confiança en les institucions democràtiques i en el sí d’una societat lliure i activa”. Així i tot, Solé ha alertat que la batalla contra el terrorisme “mai pot servir com a excusa per a retallar drets fonamentals, civils i polítics, individuals i col·lectius”. L’eurodiputat republicà ha fet aquestes declaracions a l’Assemblea Parlamentària de la Unió per la Mediterrània, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la ciutat del Caire (Egipte) i que s’ha centrat en la lluita antiterrorista en la regió euromediterrània.

Solé ha sigut molt contundent a l’hora de dir que les estratègies destinades a posar fi al terrorisme “no poden ser un paraigua on hi càpiga tot, o pitjor encara, on s’hi incloguin mesures que vagin destinades a assolir altres objectius polítics que res tenen a veure amb l’erradicació del terrorisme”. Solé ha fet així una referència directa a les darreres acusacions de terrorisme per part de les institucions espanyoles vers les actuacions d’organitzacions pacífiques i democràtiques com els CDR o en el cas dels joves d’Altsasu.

El republicà ha insistit que una estratègia contra el terrorisme basada únicament en els aspectes militars i policials és una estratègia “incompleta” i ha explicat que “cal buscar les causes de fons, comprendre-les i actuar en conseqüència”.

Des de la capital d’Egipte, Solé ha volgut deixar clar que la seguretat humana va molt més enllà de la seguretat entesa en el sentit clàssic: “Unes condicions de vida decent, un treball decent, unes institucions decents, un medi ambient habitable, etc. Tots aquests elements contribueixen molt més a la seguretat vital que tots els pressupostos de defensa dels estats membres junts”, ha reblat.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!