Esquerra Republicana denuncia a la Comissió Europea les anomalies amb el vot exterior del 21D

Dijous, 21 de desembre de 2017

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han denunciat aquest dijous les anomalies amb el vot exterior a les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest 21 de desembre. Ho han fet en forma de pregunta parlamentària, que han adreçat a la Comissió Europea, a qui li han preguntat si considera que “s’ha vulnerat el dret a vot dels catalans residents a l’estranger”.

Al text, els eurodiputats expliquen que “s’han denunciat casos -a Mèxic, Equador i els Emirats Àrabs, i països europeus com Bèlgica i Luxemburg- on el material electoral s’ha rebut amb retard o fins i tot no s’ha rebut” i que “observadors electorals també han denunciat que, en alguns casos, el recompte no s’ha pogut fer efectiu atès que només s’ha pres nota del vot presencial”.

És per això que Terricabras i Solé demanen a l’executiu comunitari si durà a terme accions per investigar les anomalies del vot exterior, i si creu que en les eleccions d’aquest 21D “s’han donat les condicions necessàries per considerar que el procés ha estat transparent pel que fa al vot exterior”.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!