Solé al PE: “Els catalans estimem Europa, però volem una UE molt diferent”

Dimarts, 12 de desembre de 2017

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dilluns al plenari del Parlament Europeu, reunit a Estrasburg, la necessitat de reformar la Unió Europea, que fins ara s’ha mostrat incapaç de posar-se al costat dels drets fonamentals i la democràcia en la crisi catalana, “Els catalans estimem Europa, però volem una Unió Europea molt diferent”, ha declarat.

En la seva intervenció, l’eurodiputat republicà ha recordat que, la setmana passada, uns 50.000 catalans van manifestar-se a Brussel·les per demanar a Europa que es despertés, davant del retrocés democràtic que pateix Catalunya com a conseqüència de l’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol

“Enlloc de defensar els drets fonamentals i la democràcia, la UE ha preferit donar suport a Rajoy, el líder d’un dels partits més corruptes a Europa i el líder d’un govern que, entre altres coses, no és capaç de controlar les finances públiques, fins al punt que han buidat completament el fons de pensions”, ha lamentat.

Amb tot, l’eurodiputat s’ha mostrat convençut que Europa reaccionarà: “Estic segur que, més d’hora que tard, Europa s’adonarà que s’ha equivocat amb Catalunya: no es pot defensar la idea d’Europa i, alhora, donar suport a la repressió contra els votants, presó pels opositors polítics i confiscació de les institucions d’autogovern”.

“Sense tenir en compte les persones, els seus drets i les seves aspiracions legítimes, la UE no té futur”, ha conclòs.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!