26 eurodiputats constitueixen la Plataforma de Diàleg UE-Catalunya del Parlament Europeu

Dimecres, 29 de novembre de 2017

Un grup de 26 eurodiputats de sis grups polítics de l’Eurocambra han constituït aquest dimecres la Plataforma de Diàleg Unió Europea-Catalunya. Els integrants, que “representen diverses opinions sobre la qüestió catalana”, segons expressen en el manifest fundacional, es mostren “profundament preocupats per la situació crítica que es viu a Catalunya”. Per això, demanen a les institucions europees “un gest de responsabilitat que impulsi el diàleg per arribar a una solució en el conflicte”. Les accions que portarà a terme la plataforma tenen aquests objectius principals:
– Reclamar l’alliberament dels polítics i dels líders socials empresonats.
– Sol·licitar l’anul·lació de l’article 155, pel qual s’ha destituït els polítics escollits democràticament i s’ha intervingut les institucions catalanes.
– Instar les institucions europees a intervenir en el conflicte, que té una dimensió clarament europea.
– Insistir en la necessitat d’un acord negociat entre l’Estat espanyol i Catalunya que haurà de concloure en un referèndum acordat.

Així mateix, la plataforma ha dirigit dues cartes als presidents del Parlament Europeu d’aquesta legislatura, Martin Schulz i Antonio Tajani, en què els demanen que expressin públicament la seva opinió sobre el fet que dos ex-eurodiputats, que ells coneixen personalment, Oriol Junqueras i Raül Romeva, estiguin empresonats, i els animen a demanar-ne la posada en llibertat, així com el de la resta de consellers empresonats i dels presidents l’Assemblea Nacional, Jordi Sánchez, i d’Òmnium, Jordi Cuixart.

Els eurodiputats que s’han afegit des del primer moment a aquesta plataforma són aquests: Martina Anderson (GUE/NGL), Izaskun Bilbao (ALDE), David Borrelli, (EFDD), José Bové (Greens/ALE), Lynn Boylan (GUE/NGL), Matt Carthy (GUE/NGL), Mark Demesmaeker (ECR), Jill Evans (Greens/ALE), Tanja Fajon (S&D), Eleonora Forenza (GUE/NGL), Ian Hudghton (Greens/ALE), Josu Juaristi (GUE/NGL), Sander Loones (ECR), Liadh Ni Riada(GUE/NGL), Lídia Senra Rodríguez (GUE/NGL), Jordi Solé(Greens/EFA), Igor Soltes (Greens/ALE), Barbara Spinelli(GUE/NGL), Bart Staes (Greens/ALE), Indrek Tarand (Greens/ALE), Josep-Maria Terricabras (Greens/EFA), Ramon Tremosa (ALDE), Ivo Vajgl (ALDE), Bodil Valero (Greens/ALE), Marie-Pierre Vieu(GUE/NGL), i Tatjana Zdanoka (Greens/ALE).
La plataforma continua oberta i podria rebre nous membres en les pròximes setmanes.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!