Una delegació d’eurodiputats demana visitar els presoners polítics catalans

Dilluns, 27 de novembre de 2017Arrel d’una iniciativa dels eurodiputats d’Esquerra Republicana, una delegació de 17 eurodiputats de diferents nacionalitats i grups polítics viatjarà a Madrid durant els pròxims dies per visitar els presoners polítics catalans, empresonats arran del referèndum de l’1 d’octubre i la declaració d’independència al Parlament de Catalunya.  Els diputats que han demanat visitar les presons de Madrid són de quatre grups polítics diferents (Verds / ALE, GUE / NGL, ALDE i ECR): Martina Anderson, Izaskun Bilbao, José Bové, Mark Demesmaeker, Jill Evans, Eleonora Forenza, Josu Juaristi, Lídia Senra Rodríguez, Jordi Solé, Igor Soltes, Bart Staes, Indrek Tarand, Josep-Maria Terricabras, Ramón Tremosa, Marie-Pierre Vieu, Renate Weber i Tatjana Zdanoka.  Amb vistes a les eleccions del 21 de desembre, i per al bon desenvolupament de la campanya, els eurodiputats consideren que cal alliberar els membres del Govern legítim català que estan a la presó, i que s’han de complir les condicions necessàries per tal que els membres de Govern que estan a l’exili puguin tornar. A més, demanen l’alliberament dels Jordis i qualifiquen aquests empresonaments preventius com a contraris a l’estat de dret.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!