La Conferència Nacional del Sinn Fein aprova una resolució que qualifica d'”antidemocràtiques” les accions del govern espanyol a Catalunya

Dissabte, 18 de novembre de 2017

La Conferència Nacional del Sinn Fein ha aprovat aquest dissabte una resolució que qualifica d’antidemocràtiques les accions del govern espanyol a Catalunya. “Condemnem l’enfocament agressiu i contraproduent del govern espanyol en relació a Catalunya abans, durant i després del referèndum de l’1 d’octubre (…). Les accions del govern espanyol són antidemocràtiques i errònies”, sentencia el text del Sinn Fein.

El Secretari de Política Internacional d’Esquerra Republicana i eurodiputat, Jordi Solé, que ha participat a la Conferència del partit, ha explicat que “L’1 d’octubre, més de 2,3 milions de persones vam aconseguir votar. I amb el nostre vot també vam descobrir que l’Estat Espanyol estava disposat a impedir la nostra autodeterminació amb violència. I amb el nostre vot vam descobrir els límits de la democràcia espanyola”.

“Quan la meitat d’un govern escollit democràticament està a la presó, no perquè hagi comès cap delicte sinó perquè ha organitzat una votació, els ciutadans sabem que no hi ha democràcia. Alguns de nosaltres esperàvem que la Unió Europea defensaria i protegiria els nostres drets fonamentals com a ciutadans de la UE i ara ens preguntem: On ets Europa?”, s’ha demanat Solé durant la seva intervenció a Dublín en què ha agraït “la solidaritat i el suport dels companys del Sinn Fein a les aspiracions democràtiques de la gran majoria dels catalans”.

A més d’adreçar-se al plenari de la Conferència Nacional del partit, Solé ha aprofitat el viatge a Dublín per tenir una reunió bilateral amb el president del Sinn Fein, Gerry Adams, i fer una trobada amb la comunitat catalana a la capital irlandesa, entre d’altres.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!