Una quarantena d’eurodiputats demana explicacions a la Comissió Europea per haver justificat la violència policial espanyola contra els votants catalans del referèndum

Divendres, 6 d’octubre de 2017

Una quarantena d’eurodiputats s’han sumat aquest divendres a la pregunta a la Comissió Europea que els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras, han impulsat arran de la violència exercida per la policia espanyola a Catalunya en el referèndum de l’1 d’octubre.

Al text, els eurodiputats recorden que “la intervenció violenta el passat diumenge a Catalunya, on la policia va emprar brutalitat i violència contra els votants pacífics, va deixar a més de 844 ferits, utilitzant bales de goma que estan prohibides a Catalunya”. Una intervenció que el vicepresident primer de la Comissió, Frans Timmermans, responsable de Constitució, Estat de Dret i drets fonamentals, va considerar que era “proporcional per defensar l’Estat de Dret”.

Tenint en compte els valors fundacionals de la Unió establerts a l’article 2 del Tractat de la UE, els drets establerts a la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea, i les imatges que demostren la violència exercida per part de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil sobre ciutadans pacífics, els eurodiputats pregunten a l’executiu comunitari “com justifica la proporcionalitat de les accions de la policia espanyola el diumenge passat a Catalunya” i si “considera que la intervenció de la policia està en línia amb el dret a la llibertat i la seguretat que consagra l’article 6 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea”.

Els signants de la carta, de 17 estats diferents, són: Jordi Solé (Greens/EFA), Josep-Maria Terricabras (Greens/EFA), Ramón Tremosa (ALDE), Ana Gomes (S&D), Bart Staes (Greens/EFA), Bodil Valero (Greens/EFA), Bronis Rope (Greens/EFA), Ernest Urtasun (Greens/EFA), Estefanía Torres Martínez (GUE/NGL), Helga Stevens (ECR),  Igor Soltes (Greens/EFA), Indrek Tarand (Greens/EFA), Izaskun Bilbao (ALDE), Jill Evans (Greens/EFA), José Bové (Greens/EFA), Josu Juaristi (GUE/NGL), Liadh Ni Riada (GUE/NGL), Lynn Boylan (GUE/NGL), María Dolores Sánchez Caldentey (GUE/NGL), Mark Demesmaeker (ECR), Martina Anderson  (GUE/NGL), Matt Carthy (GUE/NGL),  Merja Kyllönen (GUE/NGL), Miguel Urban Crespo (GUE/NGL),  Tania González Peñas (GUE/NGL), Xabier Benito Ziluaga (GUE/NGL), Marina Albiol (GUE/NGL), Kateřina Konecna (GUE/NGL), Eleonora Forenza (GUE/NGL), Gabi Zimmer (GUE/NGL), Luke Ming Flanagan (GUE/NGL), Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL), Monika Vana (Greens/EFA), Petras Austrevicius (ALDE), Benedek Jávor (Greens/EFA), Lídia Senra Rodríguez (GUE/NGL), i Stelios Kouloglou (GUE/NGL).

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!