Esquerra Republicana denuncia a la Comissió Europea que la Guàrdia Civil hagi detingut membres de la Generalitat i li demana si obrirà un procediment d’infracció

Dimecres, 20 de setembre de 2017

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras (Verds-ALE) -juntament amb els eurodiputats Francesc Gambús (PPE); Izaskun Bilbao i Ramon Tremosa (ALDE); Marina Albiol, Xabier Benito, Javier Couso, Tania González, Paloma López, Lidia Senra, Estefanía Torres, Miguel Urban i Ángela Vallina (Esquerra Unitària Europea); Florent Marcellesi i Ernest Uratsun (Verds- ALE)- han enviat aquest dimecres una pregunta a la Comissió Europea arran de les detencions d’aquest matí de diversos càrrecs de la Generalitat, així com del registre de diferents seus del govern català en el marc de la macro-operació policial contra la celebració del referèndum de l’1O.

Al text, els eurodiputats expliquen: “El govern espanyol ha llançat una ofensiva autoritària contra les llibertats i els drets civils, vulnerant la separació de poders i la Carta de Drets Fonamentals de la UE, i donant una resposta penal i policial a un problema polític. Aquestes mesures avancen cap a la intervenció gradual de l’autonomia del govern de la Generalitat, atemptant contra les institucions dels i les catalanes”.

Per això, els eurodiputats pregunten, apel·lant a la necessitat que “prevalgui la democràcia i el diàleg com a via per a la resolució d’un conflicte de naturalesa política”: “Quines mesures durà a terme la Comissió davant la deriva autoritària i repressiva del govern espanyol? Té intenció d’obrir un procediment d’infracció per incompliment de drets fonamentals de la Unió?”.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!