Esquerra demana al Parlament Europeu que intervingui davant la repressió de l’Estat espanyol i que garanteixi el compliment dels drets fonamentals de la UE

Dilluns, 18 de setembre de 2017

Han enviat una carta a Claude Moraes, president del Comitè de Llibertats Fonamentals, Justícia i Afers Interiors

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras Jordi Solé, i el del PdeCAT, Ramon Tremosa, han enviat avui una carta al president del comitè de Llibertats Fonamentals, Justícia i Afers Interiors del Parlament Europeu (PE), Claude Moraes, per denunciar la persecució política i judicial de les autoritats espanyoles contra els polítics, els mitjans de comunicació, els funcionaris públics i la societat civil catalana que estan a favor del referèndum de l’1 d’octubre.

En la carta, els eurodiputats esmenten la citació del Fiscal General de l’Estat, Manuel Maza, a 751 alcaldes d’anar a declarar per donar suport obertament al referèndum i l’amenaça d’arrestar-los en el cas que s’hi neguin, així com l’anunci del ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, d’assumir el control de les finances de la Generalitat.

També destaquen l’atac a la llibertat d’expressió i d’informació del Tribunal Constitucional (TC) espanyol que suposa exigir a Televisió de Catalunya que no difongui publicitat del Govern català ni informi de res relacionat amb l’organització de l’1O, així com el bloqueig de totes les pàgines web governamentals relacionades amb el referèndum. La carta també inclou l’amenaça amb accions legals a la premsa catalana que publiqui anuncis de l’1O i la notificació judicial que va fer divendres la Guàrdia Civil a les redaccions d’El Punt Avui, Vilaweb, Nació Digital i El Nacional. Els registres a diverses impremtes i la incautació de 100.000 pòsters del referèndum també són esmentats en la missiva.

Els atacs a la llibertat de reunió i d’associació també estan recollits en la denúncia dels eurodiputats, com ara el d’un jutge que va suspendre un acte de la plataforma Madrid por el derecho a decidir, que havia estat autoritzat en un espai municipal, o la interrupció per part de la policia municipal d’un acte polític de la diputada catalana Anna Gabriel a Vitòria.

Els eurodiputats també recorden que la passada Diada un milió de ciutadans es van manifestar pacíficament per sisè any consecutiu per demanar la celebració d’un referèndum d’independència, al qual donen suport un 75% dels ciutadans catalans.

Per tot això, Terricabras, Solé i Tremosa insten Moraes a intervenir per demanar a les autoritats espanyoles que abandonin aquestes accions repressives i que garanteixi el compliment de l’Estat amb la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea i amb la Convenció Europea dels Drets Humans.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!