El ple d’Estrasburg aprova una esmena de Solé perquè el Parlament Europeu adopti mesures sòlides que impedeixin els suborns als eurodiputats

Dimecres, 13 de setembre de 2017

El ple del Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres una esmena impulsada per l’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé perquè el Parlament Europeu adopti mesures sòlides que impedeixin els suborns als membres de la institució.

L’esmena, que forma part de l’informe “Corrupció i drets humans a països tercers”, arriba després de l’escàndol de corrupció a Azerbaidjan. Una recent investigació del diari anglès The Guardian ha revelat que l’elit governamental d’Azerbaidjan operava amb un fons secret de 2.900 milions de dòlars per subornar a líders europeus comprant-los béns de luxe a través d’una xarxa d’empreses britàniques opaques, amb l’objectiu de silenciar les crítiques cap el seu país.

Segons The Guardian, entre els polítics implicats hi figuren diversos ex membres de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. Els pagaments es van produir en un moment en què Azerbaidjan estava en el punt de mira per haver arrestat periodistes i activistes de drets humans i dut a terme unes eleccions suposadament fraudulentes.

L’operació va tenir tant èxit i els membres del Consell d’Europa van votar en contra d’un informe de la institució crític amb Azerbaidjan.

Per evitar que un cas com aquest es repeteixi, Solé ha liderat la iniciativa de presentar una esmena -que ha obtingut el suport d’eurodiputats socialistes, verds i de l’Esquerra Unitària Europea- i que demana “l’adopció per part del Parlament de mesures sòlides per prevenir l’aparició d’aquesta corrupció, que soscavaria la credibilitat i legitimitat del treball del Parlament, incloent-hi els drets humans”.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!