Esquerra Republicana denuncia a la Comissió Europea l’escorcoll de la Guàrdia Civil a El Vallenc i la persecució judicial al referèndum de l’1O

Diumenge, 10 de setembre de 2017

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras, -juntament amb l’eurodiputat del PDECAT Ramon Tremosa- han enviat aquest dissabte una pregunta a la Comissió Europea i una carta dirigida al seu president, Jean–Claude Juncker, i al vicepresident primer, Frans Timmermans, sobre l’escorcoll de la Guàrdia Civil al setmanari El Vallenc.

Al text, els eurodiputats expliquen que el fiscal general de l’Estat ha amenaçat el govern català i els més de 700 alcaldes que han anunciat que col·laboraran amb l’organització de referèndum de l’1O. A més, “els mitjans que publiquen els anuncis del referèndum també han estat amenaçats pel fiscal general, que també vol bloquejar les pàgines web vinculades al referèndum”, recorden.

Els eurodiputats, doncs, demanen quina valoració fa l’executiu comunitari de les operacions de la Guàrdia Civil a Constantí i a Valls, ja que consideren que no encaixen amb l’article 2 del Tractat de la Unió Europea i els articles 10 i 11 de la Carta de Drets Fonamentals, que defensen la llibertat d’expressió i de premsa.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!