El Congrés del Partit Quebequès aprova una resolució a favor del referèndum de l’1 d’octubre i del dret dels catalans “a disposar del seu propi futur”

Diumenge, 10 de setembre de 2017

Solé: “Aquest gest tan simple i democràtic que és votar representa una amenaça intolerable per Rajoy”

El 17è Congrés Nacional del Partit Quebequès ha aprovat, aquest cap de setmana, una resolució a favor del referèndum d’independència de Catalunya. “Després de l’adopció per part del govern català d’una llei i d’un decret que fixa per l’1 d’octubre de 2017,la celebració d’un referèndum d’ autodeterminació, el Congrés del Partit Quebequès reitera el dret dels ciutadans Catalunya a disposar del seu propi futur”.

El Secretari de Política Internacional d’Esquerra Republicana i eurodiputat, Jordi Solé, que ha participat al Congrés Partit Quebequès, ha explicat que “els catalans volem votar, volem decidir el nostre futur polític a través de mitjans democràtics però per l’Estat espanyol, aquest gest democràtic que hauria de ser tan evident i tan simple, els sembla una amenaça intolerable, i la unitat de la pàtria els sembla més important que respectar els nostres drets fonamentals”.

“Rajoy ha abandonat la política per tractar la demanda democràtica catalana, encara creu que pot aturar la democràcia amb decisions judicials i fins i tot per la força. Però amb cada atac als nostres drets fonamentals, respondrem amb més democràcia. Perquè encara ens ha d’explicar una cosa: de quina manera votar és un crim? De quina manera perseguir la llibertat és un delicte?”, s’ha demanat Solé durant la seva intervenció a Montreal.

“No et permetrem que el vostre règim d’amenaça s’imposi. La determinació democràtica dels catalans serà sempre més forta que les vostres provocacions”, ha dit Solé dirigint-se a Rajoy.

El líder del Partit Quebequès, Jean-François Lisée, va respondre a la intervenció de Solé afirmant: “No crec que hi hagi millor poble per donar la benvinguda al Quebec a la comunitat de nacions lliures que una Catalunya independent”.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!