Solé defensa els models de cogestió per a resoldre els problemes de sobrepesca al Mediterrani

Dilluns, 12 de juny de 2017

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dilluns al plenari del Parlament Europeu que els models de cogestió que impliquen administració, pescadors i comunitat científica són la millor manera per restablir l’equilibri al Mediterrani, que pateix una sobreexplotació de moltes de les seves espècies.

“Qualsevol iniciativa per a posar fi a la sobreexplotació ha de tenir en compte la singularitat i la diversitat de l’activitat pesquera en el mar Mediterrani”, ha reclamat Solé durant el debat a Estrasburg sobre un informe de l’Eurocambra sobre el sector pesquer al Mediterrani, que també ha recordat que el sector acumula anys de dificultats degut a “l’augment dels costos de producció el deteriorament de les poblacions, la reducció de les captures i una baixa constant dels ingressos”.

“Cal prendre consciència de l’estat d’un mar amb mala salut i que pateix els efectes d’una gran pressió humana”, ha alertat l’eurodiputat, que ha puntualitzat que, tot i que al Mediterrani hi predomina la pesca de petites empreses familiars i de pesca artesanal, hi ha una gran diversitat de tipus de pesca i alguns malmeten l’estat del mar.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!