12 eurodiputats denuncien a la Comissió Europea la persecució judicial de l’Estat contra la compra d’urnes

Dimecres, 17 de maig de 2017

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé (Verds-ALE) –juntament amb Ramon Tremosa (ALDE), Izaskun Bilbao (ALDE), Josu Juaristi (GUE), Mark Demesmaeker (ECR), Bodil Valero (Verds-ALE), Sander Loones (ECR), Jill Evans (Verds-ALE), Ivan Jakovcic (ALDE), Antonio Marinho (ALDE) i  Aneleen Van Bossuyt (ECR)- han denunciat aquest dimecres a la Comissió Europea la manca d’estat de dret a l’Estat espanyol i li demanen que obri una investigació al respecte.

Els eurodiputats consideren que la querella contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, per comprar urnes és única a Europa i lamenten la judicialització de la política catalana per part del Govern espanyol, que una vegada més, ha decidit optar per la querella en comptes de diàleg.    Els eurodiputats  també es pregunten per què la fiscalia actua contra el Govern català i no contra governs d’altres comunitats autònomes, com el d’Andalusia, que també va licitar la compra d’urnes i mai se li ha obert un procés judicial: “La fiscalia acusa Borràs dels delictes de malversació, desobediència i mal ús de fons públics en relació a l’oferta de 8.000 urnes per al referèndum, que va ser publicat la setmana passada al DOGC (Diari Oficial català). Però en canvi, el govern d’Andalusia també va comprar al voltant de 8.000 urnes l’any 2000 i no hi va haver cap reacció del govern”, diu la pregunta enviada a la Comissió.

“La Fiscalia i el Tribunal Constitucional actuen d’ofici sense que s’hagi comès cap irregularitat. És molt greu aquesta mena de presumpció de culpabilitat que s’ha instal·lat a la justícia espanyola contra qualsevol polític català que defensi el que els ciutadans han demanat a les urnes”, ha lamentat Terricabras.

“La Comissió Europea està en tràmits d’iniciar procediments de vigilància de l’estat de dret i la protecció dels valors de la Unió a Polònia i Hongria. Haurien de començar a preocupar-se també pel que està passant a l’estat espanyol”, ha dit Solé per part seva.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!