Esquerra Republicana pregunta a la Comissió Europea sobre la limitació d’autoritzacions de plantacions de vinya de la DO Cava

Dimarts, 16 de maig de 2017

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabrasi Jordi Solé, d’acord amb el sindicat agrari Unió de Pagesos, han presentat aquest dimarts una pregunta escrita a la Comissió Europea sobre la limitació d’autoritzacions per plantar vinya de la DO Cava.

El Consell Regulador de la DO Cava considera que cal limitar les autoritzacions de plantació de vinya per el 2017 en la zona geogràfica de la DO; que s’han de restringir les plantacions de vinya nova dins de la DO Cava per compensar arrencaments de vinya fets fora de la DO per un mateix titular; i que cal restringir les autoritzacions provinents de la conversió de drets de plantació vigents fins el 31 de desembre del 2015 per part d’un mateix titular. Unes recomanacions que va enviar al Ministeri d’Agricultura espanyol l’octubre passat, juntament amb un estudi de les possibilitats de creixement de la superfície de vinya a la DO Cava, elaborat per la Universitat de La Rioja i la Universitat Rovira Virgili.

Amb tot, el Ministeri -mitjançant la resolució de 24 de gener de 2017- va desestimar les recomanacions del Consell Regulador “per no complir amb la totalitat dels requisits exigits”.

Com que la norma comunitària estableix que els estats membre han de justificar adequadament la decisió i notificar-la a la Comissió, els eurodiputats pregunten ara a l’executiu europeu si considera que l’esmentat estudi no motiva suficientment els requisits establerts per la normativa comunitària, i si creu que la decisió del Ministeri justifica la desestimació de la recomanació aprovada pel Consell Regulador.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!