Esquerra Republicana pregunta a la Comissió Europea sobre les maniobres militars en espais naturals protegits i en diverses poblacions catalanes

Dimecres, 10 de maig de 2017

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabrasi Jordi Solé, han presentat aquest dimecres una pregunta escrita a la Comissió Europea en referència a les maniobres que efectius de la base militar de Sant Climent Sescebes fan en espais naturals protegits per la Xarxa Natura 2000 i en diverses poblacions catalanes. Concretament, els eurodiputats pregunten a la CE si és conscient que s’estan fent maniobres militars en entorns protegits; si creu que aquestes maniobres són compatibles amb la protecció del medi ambient que ofereix la Xarxa Natura 2000; i si pensa prendre mesures al respecte.

Aquestes maniobres, que inclouen pràctiques de tir i llançament de material explosiu, s’han incrementat molt en els últims quatre anys. A més de les maniobres en aquests espais relativament pròxims a la base militar de Sant Climent Sescebes, periòdicament soldats de l’exèrcit espanyol fan maniobres en diverses poblacions catalanes, com ahir mateix en diversos municipis del Pla de l’Estany i de la Garrotxa, sense avisar prèviament els ajuntaments afectats.

“Encara que no ho diguin i ho vulguin circumscriure a una suposada activitat normal, francament costa de creure. Més aviat sembla que hi ha una voluntat intimidatòria per part de l’exèrcit espanyol i dels seus comandaments, militars i polítics, cap a la població catalana. No deu ser casual que aquestes maniobres coincideixin amb el procés independentista que es viu a Catalunya”, afirma Terricabras.

“Fer maniobres militars que inclouen pràctiques de tir i llançament de material explosiu en entorns protegits com les Gavarres, el Parc Natural de l’Albera, i el Parc Natural de Collserola suposa un risc per a l’hàbitat natural, la flora i la fauna silvestre d’aquests espais, i un impacte turístic negatiu per les activitats d’oci als parcs. Ens sembla totalment inadequat que l’exèrcit espanyol no respecti la protecció d’aquests espais naturals que garanteix la Xarxa europea Natura 2000, i no tingui gens en compte les autoritats locals”,ha afegit Solé.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!