Solé al Parlament Europeu: “És greu que en un país europeu comprar urnes sigui delicte. És greu però no ens aturaran”

Dilluns, 15 de maig de 2017

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dillunss davant del ple del Parlament Europeu la determinació del Govern de Catalunya a fer un referèndum tot i “l’obsessiva persecució judicial contra les institucions democràtiques catalanes” per part de l’Estat espanyol.

“És greu que la presidenta d’un parlament hagi d’explicar davant d’un jutge per què no impedeix que tot un parlament debati i voti. És greu que comprar urnes digui un delicte. És greu que, en nom de la llei, es coarti la democràcia i les seves institucions. És greu que tot això estigui passant aquí, a Europa. És molt greu però no ens aturaran perquè no aturaran la democràcia”, ha sentenciat l’eurodiputat a Estrasburg.

En la seva intervenció al plenari, l’eurodiputat ha afegit: “El Govern de Catalunya ha anunciat que comprarà urnes, que és l’instrument que els demòcrates utilitzem per decidir. Rajoy, que deu pensar que això de les urnes és molt subversiu, ja ha posat a treballar la fiscalia per impedir-ho”.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!