Solé: ‘Avui reivindiquem una Europa més forta on volem participar de la manera més directa possible: com a República catalana’

Dissabte, 25 de març de 2017

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha participat aquest dissabte a la marxa a Roma per demanar una Europa més forta, unida i democràtica. ‘Avui som molts els catalans que som aquí per reivindicar més Europa. I una Europa políticament més forta és absolutament complementari amb voler formar part del projecte europeu de la manera més directa possible, esdevenint una República catalana integrada a la Unió Europea’, ha assegurat l’eurodiputat en declaracions des de Roma.

‘És el moment de l’europeisme, de plantar cara als populismes euroescèptics, de reivindicar Europa i els valors que ens van portar fa 60 anys a aplegar esforços, uns valors que continuen més vigents que mai’, ha declarat.

Solé ha explicat que cal sortir al carrer perquè, enmig del Brexit i del creixement dels populismes a països com França i Holanda, cal reivindicar ‘una UE federal amb més poder polític, amb més transferència de sobirania dels estats cap a les institucions supranacionals, i amb polítiques europees més ambicioses que permetin fer front als reptes actuals’.

‘L’estat de dret ha acomodar-se a les reivindicacions legítimes i democràtiques de les majories ciutadanes i no servir, al revés, com a excusa per impedir l’exercici de la democràcia’, ha conclòs Solé subratllant que ‘és molt difícil que algú comparteixi la idea que, en democràcia, votar és il·legal’.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!