Solé: ‘El pressupost de la UE no és eficient per resoldre reptes com l’atur juvenil o l’onada migratòria: ens cal un pressupost més fort’

Dimarts, 14 de març de 2017

L’eurodiputat d’Esquerra Republicana Jordi Solé ha defensat aquest dimarts davant del ple d’Estrasburg que ‘el pressupost de la Unió Europea no és eficient per resoldre reptes com l’atur juvenil o l’onada migratòria: ens cal un pressupost més fort’.

Durant el debat al Parlament Europeu sobre les línies mestres del pressupost de la UE pel 2018, l’eurodiputat ha lamentat que ‘la Unió ha d’afrontar els creixents desafiaments interns i externs amb un pressupost que representa menys de l’1% del PIB comunitari’, i ha recordat alguns d’aquests desafiaments clau per als ciutadans de la Unió com l’atur juvenil, el canvi climàtic, la recerca, la competitivitat de les PIMES, l’onada migratòria i la cohesió territorial i social.

‘El debat sobre el pròxim marc financer plurianual -especialment en el context dels efectes pressupostaris del Brexit i del debat sobre els recursos propis de la UE, recentment assenyalat a l’informe Monti- serà una bona ocasió per provar quant forta és la voluntat política per convertir els desitjos en realitats mitjançant un pressupost reforçat de la UE: un pressupost amb més recursos, sense exempcions, i menys dependent de les transferències dels Estats membre’, ha conclòs l’eurodiputat davant la cambra.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!