Esquerra Republicana denuncia al Parlament Europeu la pujada del preu de l’electricitat a l’Estat

Dijous, 26 de gener de 2017

Els eurodiputats d’Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han denunciat aquest dijous al Parlament Europeu (PE) la pujada del preu de l’electricitat a l’Estat espanyol, després que aquesta setmana el preu de la llum s’hagi enfilat fins a màxims històrics.

En una pregunta parlamentària, els eurodiputats han recordat que ‘entre 2008 i 2014, el preu mitjà de l’electricitat a l’Estat espanyol ha augmentat el doble que la mitjana de la resta d’estats membres de la Unió Europea i, al gener de 2017, el preu per MWh era un 117% més elevat que el gener del 2016’.

Terricabras i Solé també han lamentat l’escassa protecció de què gaudeixen els ciutadans, subratllant que ‘només una quantitat extremadament limitada dels ciutadans vulnerables pot gaudir del descompte del 25% de la factura’. ‘Aquesta mesura no ha estat capaç de prevenir morts per talls energètics’, han assenyalat a la pregunta.

Per això, els eurodiputats d’ERC han demanat a la Comissió Europea si creu que ‘el mercat energètic espanyol està en línia amb la prioritat europea de crear un mercat d’energia que pugui oferir als consumidors els millors preus a més de protegir-los’ i si considera que ‘una situació d’oligopoli en el mercat elèctric espanyol és compatible amb l’estratègia europea per a un mercat energètic comú’.

També us pot interessar

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!